ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

10 Οκτ 2017

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της επέκτασης της ευλογιάς των προβάτων...

Στη διάρκειά της, από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής υπήρξε ενημέρωσε για την εξέλιξη της ζωονόσου και εισηγήθηκε τα ακόλουθα:1. Την απαγόρευση σφαγής αιγοπροβάτων με απόφαση την οποία θα εκδώσει το Τοπικό Κέντρο Ασθένειας για τη Λέσβο τις επόμενες ημέρες....

2. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής να κινηθούν άμεσα για τον προσδιορισμό των σημείων όπου θα τοποθετηθεί απολυμαντικός τάπητας σε πρώτη φάση και απολυμαντική εγκατάσταση σε δεύτερη φάση.

3. Ως βασικό μέτρο πρόληψης κρίνεται η ύπαρξη απολυμαντικής τάφρου στην είσοδο κάθε εκτροφής, όπως η νομοθεσία προβλέπει και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει ήδη εκδώσει η Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

4. Την ανάγκη τήρησης της απαγόρευσης μετακίνησης ζώων στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης και των υποπροϊόντων τους σε όλο το νησί.

5. Την υποβολή αιτήματος από την ίδια τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής για κήρυξη έκτακτης ανάγκης, καθόσον τίθεται σε κίνδυνο το ζωικό κεφάλαιο με επιπτώσεις στην κτηνοτροφία και κατ' επέκταση στην αγροτική οικονομία της Λέσβου.

Η Επιτροπή ομόφωνα υιοθέτησε τα παραπάνω μέτρα εκτιμώντας την κατάσταση και για την υλοποίησή τους, συγκαλεί διευρυμένη συνάντηση εργασίας αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Λέσβου, του Λιμενικού Ταμείου, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και των κτηνοτρόφων των πληγεισών περιοχών Αγίας Παρασκευής και Μανταμάδου.

Επίσης συγκαλεί συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Αγροτικών Συνεταιρισμών της Λέσβου και των κτηνιάτρων, αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Καλλονής.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου