ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

7 Οκτ 2017

Τέλος στις «σημαντικές» αποκλειστικότητες συνδρομητικών καναλιών - Στα ελεύθερα κανάλια οι πολύ σημαντικοί αγώνες.
Να βάλει τέλος σε «αποκλειστικές» προβολές συνδρομητικών καναλιών πολύ σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, ώστε να προβάλλονται δωρεάν σε ελεύθερους τηλεοπτικούς σταθμούς επιχειρεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας....
Συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός καταλόγου που θα περιλαμβάνει τηλεοπτικές εκδηλώσεις, για τις οποίες θα εξασφαλίζεται στο ελληνικό κοινό η δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν, όπως προβλέπεται βάσει κοινοτικής οδηγίας (άρθρο 14 2010/13/ΕΕ) αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Ο συγκεκριμένος κατάλογος, μέσα από έναν ευρύ δημόσιο διάλογο φορέων, θα διασφαλίζει ότι συγκεκριμένες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τηλεοπτικό κοινό, θα μεταδίδονται υποχρεωτικά από τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε να εξασφαλίζεται η ευρεία πρόσβαση του ελληνικού κοινού στα γεγονότα αυτά. Στο ανωτέρω πλαίσιο, η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας έχει ήδη εκκινήσει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, στέλνοντας επιστολή συμμετοχής σε πλήθος φορέων, ενώ χθες Πέμπτη 5/10/2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το θέμα, μεταξύ του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Eπικοινωνίας Λ. Κρέτσου και του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Θ. Κουτρομάνου.
Στη συνάντηση, τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού στην υλοποίηση του εγχειρήματος, αφού η συμβολή του ΕΣΡ είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε όλη τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και κατάρτισης του ανωτέρω καταλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου