ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

4 Σεπ 2017

Salt and Ice Challenge: Νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι...

Ενα νέο διαδικτυακό φαινόμενο βρίσκεται αυτή την περίοδο σε έξαρση στην Αμερική και όπως κάθε τι, ήδη γίνεται και δημοφιλές στην Ευρώπη. Πρόκειται για το «Salt and Ice Challenge», που γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά.... και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.Το CSI Institute του Μανώλη Σφακιανάκη προειδοποιεί τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Η ανακοίνωση – προειδοποίηση που αναρτήθηκε από τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία της ΕΛΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έχει ως εξής:

«Salt and Ice Challenge» – Νέο Διαδικτυακό Φαινόμενο
«Το CSI Institute, ενημερώνει τους πολίτες, κυρίως γονείς, για ένα νέο διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το τελευταίο καιρό άρχισε να γνωρίζει και η Ευρώπη.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται «Salt and Ice Challenge», και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube. Αυτή η δοκιμασία, προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματος τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει τον πόνο που προκαλείται, για περισσότερη ώρα.

Πιο αναλυτικά, οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι, κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17οC, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10 – 15 λεπτών, έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.
Το «Salt and Ice Challenge», έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των Ευρωπαϊκών χωρών.Ο Πρόεδρος

Υπεύθυνος Ψυχολογίας
Εμμανουήλ Σφακιανάκης
Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ
Ειδικός Ερευνητής – Πραγματογνώμων Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων
Καθηγητής Ιωάννης Ν. Νέστορος
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Νευροφυσιολογίας, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ

Το CSI Institute, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς, να επιστήσουν την προσοχή τους, σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δοκιμασία».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου