ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

11 Σεπ 2017

Καταγγελίες για ρουσφέτι για την σύζυγο του Μπαλτά – Διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο.Πειστικές απαντήσεις ζητούνται μετά από δημοσίευμα για τη σύζυγο του τέως και την εργασιακή της προαγωγή στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, η σύζυγος Μπαλτά (που κατονομάζεται ως «Ευαγγελία Π.») διορίστηκε σε πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Χανίων, από τον οποίο πήρε απόσπαση σε άσχετου αντικειμένου υπηρεσία στην Αθήνα....Αν και με πτυχίο πολιτικών επιστημών, αποσπάστηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μια από τις εταιρίες του Δημοσίου που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή νοσοκομείων.

Με εντολή της τρόικας, η ΔΕΠΑΝΟΜ έπρεπε να συγχωνευθεί με τον ΟΣΚ και τη Θέμις Κατασκευαστική (δημόσια εταιρία για την κατασκευή φυλακών), σε μια ενιαία επιχείρηση που ονομάστηκε «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ). Παρ’ όλα αυτά, η σύζυγος του τέως υπουργού Πολιτισμού «έκανε ασφαλιστικά μέτρα και απέσπασε μια αμετάκλητη -μάλιστα- απόφαση, καθώς για λόγους “ανεξήγητους” η νέα διοίκηση της ΚΤΥΠ (που είχε στο μεσοδιάστημα διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προσέβαλε -ως όφειλε- την προσωρινή της δικαίωση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Πριν από περίπου ένα μήνα, η σύζυγος Μπαλτά διεκδίκησε και πέτυχε την αύξηση του μισθού της, αφού, προφανώς παράλληλα με την εργασία της, κατόρθωσε να γίνει κάτοχος μεταπτυχιακού και μάλιστα από το Πολυτεχνείο. Αν και το μεταπτυχιακό στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ είναι εντελώς άσχετο με τη διευθυντική της θέση και άρα δεν εδικαιούτο αύξηση, εν τούτοις, με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΚΤΥΠ «διαπιστώνεται συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών “Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας” με το αντικείμενο της απασχόλησής της ως προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ακίνητης Περιουσίας» και έτσι κατατάσσεται σε νέο μισθολογικό κλιμάκιο και μάλιστα από 1ης/1/16, που σημαίνει ότι θα πάρει και αναδρομικά.

ΚΑΤ. ΚΑΤ.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου