ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

4 Σεπ 2017

Εικόνες και βίντεο από την προσομοίωση πολέμου από την Νότια Κορέα.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και του στρατού ξηράς διεξήγαγαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας μια άσκηση σε αντίδραση στην πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας....Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιτελείου, τα γυμνάσια στοχοθέτησαν την περιοχή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας όπου έγινε η χθεσινή δοκιμή.

Η άσκηση προσομοίωσε την εκτόξευση πυραύλων αέρος-επιφάνειας και βαλλιστικών πυραύλων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας. Τα σημερινά γυμνάσια έγιναν με τη συμμετοχή μόνο νοτιοκορεατικών δυνάμεων, αλλά ετοιμάζονται νέα με τη συμμετοχή των δυνάμεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα, προστίθεται.
Την ίδια ώρα η Νότια Κορέα σε μια μετακίνηση της τακτικής της ανακοίνωσε ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την περαιτέρω ανάπτυξη στο έδαφός της συστοιχιών των αντιπυραυλικών συστημάτων Thaad. Οι δύο πρώτες συστοιχίες είχαν αναπτυχθεί στο τέλος Απριλίου αλλά η ανάπτυξη τέσσάρων περισσότερων συστοιχιών είχε αναβληθεί σε αναμονή ειδικής έκθεσης για τις συνέπειες στο περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου