ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

4 Σεπ 2017

Ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα και το κόστος του Παππά στον ΟΑΣΘ.Με μια ανακοίνωση… 1.200 λέξεων το υπουργείο Μεταφορών επιχείρησε χθες να απαντήσει στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής σχετικά με τις αμοιβές της κρατικής διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης....Γραμμένη με ειρωνικό τρόπο, η ανακοίνωση είχε τίτλο: «Κάποιοι παραπλάνησαν τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και γράφει ψέματα». Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Μία ιστορική εφημερίδα, με πορεία σχεδόν 35 χρόνων, δεν παραπλανάται, ούτε γράφει ψέματα.

«Πραγματικά “ανατριχιάζει” κανείς από τη “συγκλονιστική” δημοσιογραφική “αποκάλυψη” και ταυτόχρονα “επιτυχία” της δημοσίευσης του πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης του ΟΑΣΘ. Το πρακτικό αποτελούσε “επτασφράγιστο” μυστικό της κυβέρνησης…», αναφέρει -ειρωνικά- η ανακοίνωση. Ηταν πράγματι δημοσιογραφική επιτυχία, καθώς κανείς δεν είχε πρόσβαση στο έγγραφο και κανένας δεν γνώριζε τις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. Η εφημερίδα ανέδειξε στο ρεπορτάζ της το γεγονός ότι ο ΟΑΣΘ απουσιάζει επιδεικτικά από τη «Διαύγεια».

Πλέον διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και θα πρέπει ο καθένας να έχει πρόσβαση στις συναλλαγές που ο Οργανισμός κάνει. Πότε θα πάρει ο ΟΑΣΘ κλειδάριθμο και θα μπει στη «Διαύγεια»; Ο κ. Σπίρτζης δεν σπατάλησε μία από τις 1.200 λέξεις της ανακοίνωσης για να απαντήσει.

Η ανακοίνωση ειρωνεύεται τα όσα η εφημερίδα αναφέρει σχετικά με την κάλυψη των εξόδων μετακινήσεων του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά, ο οποίος είναι πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.
Το ίδιο κάνει και με την ενοικίαση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες διαμονής του κ. Παππά, το οποίο θα πληρώνει ο ΟΑΣΘ. «Τέτοια δημοσιογραφική έρευνα σπάνια γίνεται σε τέτοιες εποχές και για αυτό είναι άξια συγχαρητηρίων και η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία παρ’ όλα αυτά δεν αποκαλύπτει πόσο είναι το ενοίκιο και πόσο κόστισαν μέχρι στιγμής οι μετακινήσεις του κ. Παππά. Περίτρανα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει κτίσει ένα τείχος προστασίας γύρω από το νέο πρόεδρο του ΟΑΣΘ, αλλά τα ΜΜΕ εξακολουθούν (;) να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι τη δουλειά τους.

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών προχωρά σε σύγκριση των αμοιβών της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΣΘ με τη σημερινή, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η μικτή δαπάνη του νέου Δ.Σ. δεν ξεπερνά μηνιαίως μικτά τα 7.200 ευρώ, ενώ το ποσό για το σύνολο των μελών του απερχόμενου Δ.Σ. ήταν 34.329,24 ευρώ». Ομως, διαβάζοντας προσεκτικά κανείς το κείμενο του «ΕΤΚ» δεν προκύπτει από πουθενά το συμπέρασμα -ούτε καν η υπόνοια- ότι η παρούσα κρατική διοίκηση του ΟΑΣΘ κοστίζει περισσότερο από την προηγούμενη! Και τα όσα στοιχεία παρουσιάζει η εφημερίδα σχετικά με τις αμοιβές της προηγούμενης διοίκησης αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και ρεπορτάζ.

πηγή http://www.eleftherostypos.gr/ellada/125141-kouventa-gia-tin-tampakiera-gia-to-kostos-tou-amisthou-pappa-ston-oasth/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου