5 Σεπ 2017

Κοτόπουλο ή μπέικον; Και τα δύο σ’ ένα πεντανόστιμο πιάτο!...



Υλικά
8 φτερούγες κοτόπουλο, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου....
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
16 φέτες μπέικον
1/2 φλιτζάνι bourbon
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές καφέ ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε στις φτερούγες κοτόπουλου αλάτι, σκόνη σκόρδου, καγιέν και πάπρικα.

Τυλίγουμε κάθε φτερούγα σε μπέικον και βάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το bourbon, τη κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα και τη ζάχαρη.

Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο. Έπειτα μ’ ένα πινέλο βουρτσίζουμε τα κοτόπουλα.

Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις