ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Σεπ 2017

Γιατί τα σκυλιά τρώνε γρασίδι...

Συνολικά, η κατανάλωση χόρτου συνήθως δεν είναι τοξική για τα σκυλιά σας, εκτός εάν το γκαζόν σας περιέχει χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των παρασιτοκτόνων ή των ζιζανιοκτόνων. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά του σκύλου σας μαζί με τη διατροφή και την άσκησή του, για να διαπιστώσετε εάν υπάρχει λόγος για ένα τέτοιο ακατάλληλο «σνακ».
Ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ανησυχούν όταν βλέπουν το σκυλί τους να τρώει το γρασίδι. Αναρωτιούνται αν αυτό οφείλεται
στην πείνα, την πλήξη ή στην ένδειξη υποκείμενης ασθένειας.... Συχνά η κατανάλωση γρασιδιού προκαλεί εμετό επειδή ερεθίζει το στομάχι και το γαστρεντερικό σωλήνα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά κοινό πρόβλημα για τα σκυλιά. Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους τα σκυλιά μας επιλέγουν να τρώνε χόρτα:

Διατροφικά Θέματα
Ιστορικά, τα σκυλιά θεωρούνται παμφάγα, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνουν ποικιλία κρέατος και φυτικών τροφών. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα σκυλιά με δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μπορούν να επιλέξουν να φάνε το γρασίδι για να εκπληρώσουν αυτή τη διατροφική ανεπάρκεια. Αυτά τα σκυλιά μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι το χορτάρι έχει μια ελκυστική γεύση. Εάν αισθάνεστε ότι αυτός μπορεί να είναι ο λόγος, εξετάστε το ενδεχόμενο να συζητήσετε με τον κτηνίατρό σας πώς να ενσωματώσετε περισσότερες ίνες στη διατροφή του σκύλου σας.

Ανία
Πολλά σκυλιά που δεν λαμβάνουν επαρκή άσκηση, βαριούνται και αναζητούν δραστηριότητες για να καλύψουν το χρόνο τους, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης γρασιδιού. Αξιολογήστε πόση άσκηση κάνει το σκυλί σας σε καθημερινή βάση.
Αναστατωμένο στομάχι
Υπάρχει η πεποίθηση ότι τα σκυλιά με ένα αναστατωμένο στομάχι ή με αέρια θα γιατρευτούν καταναλώνοντας γρασίδι. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν αυτή τη θεωρία. Εάν ανησυχείτε για υπερβολικό γαστρικό οξύ στο στομάχι του σκύλου σας ή για οποιοδήποτε άλλο υποκείμενο ιατρικό ζήτημα που μπορεί να είναι ο λόγος για το γρασίδι, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου