ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Σεπ 2017

Συναντήσεις Μουζάλα για το προσφυγικό.


To 20% του συνόλου των προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή περίπου 11.000, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας, φιλοξενεί πλέον η κεντρική Μακεδονία όπου στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης, "σήκωσε" το κεντρικό βάρος, φιλοξενώντας πάνω από το 50% του πληθυσμού....
«Ο στόχος επετεύχθη, ο λαός έδειξε μεγαλοθυμία και με τη βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης οι πρόσφυγες ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες στα εναπομείναντα camps και σε διαμερίσματα» τόνισε ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Σύμφωνα με το υπουργό, έχουν κλείσει περίπου τα μισά camps-11 τον αριθμό- και αναμένεται να κλείσουν κι άλλα, με προτεραιότητα τη δομή στο Δερβένι και τη SOFTEX.

«Στην κεντρική Μακεδονία είχαμε 22.000 πρόσφυγες, τώρα έχουμε 11.000 με στόχο να μειωθούν κι άλλο» είπε χαρακτηριστικά.


Δίνοντας στοιχεία για τις μετακινήσεις προσφύγων, τόνισε ότι τους τελευταίους 15 μήνες «έχουν μετεγκατασταθεί σε ευρωπαικές χώρες 17.000 πρόσφυγες, είναι έτοιμοι να μετεγκατασταθούν άλλοι 7.000, έγιναν 7.000 επανενώσεις οικογενειών- 100 με 200 επανενώσεις τον μήνα και 7.000 οικειοθελείς επιστροφές».

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου