ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

6 Σεπ 2017

Προκαλεί τους Γερμανούς ο Ερντογάν: Οι δηλώσεις τους παραπέμπουν στο ναζισμό.Για ακόμα μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος συνέκρινε τους Γερμανούς πολιτικούς με το ναζιστικό καθεστώς.
Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων παραπέμπουν στο ναζισμό.«Είναι ναζισμός. Είναι φασισμός. Αυτό κάνετε».... δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, αντιδρώντας στις δηλώσεις σχετικά με την Τουρκία που έκαναν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο αντίπαλός της Μάρτιν Σουλτς κατά το τηλεοπτικό ντιμπέιτ τους την Κυριακή ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

«Κοιμούνται και ξυπνούν λέγοντας ‘Ερντογάν’. Μα τι σας έκανε λοιπόν ο Ερντογάν; Αυτές οι εκλογές γίνονται στην Τουρκία ή στη Γερμανία;», δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

«Λέω στην Μέρκελ: αν δεν μπορείτε ούτε να ανεχθείτε τις σημερινές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ, τότε φανείτε θαρραλέα και πείτε το», πρόσθεσε.

«Τους ενοχλεί που κάνουμε συγκρίσεις με τον ναζισμό. Όμως αυτό που περιέχει τον ναζισμό, το κάνατε. Δεν λέω πως είστε ναζί ή φασίστες. Εξηγώ την κατάσταση», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου