ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

6 Σεπ 2017

Τσίπρας: «Έργο ιστορικής σημασίας η σιδηροδρομική διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας».Τσίπρας: Καίριας σημασίας για την περιοχή, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας ότι το έργο διασύνδεσης των δύο χωρών δεν είναι απλά ένα ακόμη έργο υποδομής, αλλά ιστορικής σημασίας....Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται για ένα έργο που ικανοποιεί ανάγκες δεκαετιών, αναβαθμίζει τις μεταφορές και τις υποδομές στις δύο χώρες, προσελκύει νέες παραγωγικές μονάδες και θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό πόλο ανάπτυξης στην περιοχή.

“Ανοίγουμε στην πραγματικότητα νέους εμπορικούς δρόμους, συνδέοντας το Αιγαίο με τον Δούναβη και τη Μαύρη Θάλασσα, είναι ένα μεγάλο βήμα ώστε οι βαλκανικές χώρες να μετατραπούν σε χώρο ευημερίες σε συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας” υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Η σιδηροδρομική διασύνδεση θα αναβαθμίσει και την ίδια την πόλη της Καβάλας, δίνοντας νέα ώθηση στην ανάπτυξη πολλών τομέων, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος υπογράμμισε ότι πλέον δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια αλλά πολύ δουλειά.

Στον τομέα της ενέργειας «ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης, όπως φαίνεται και από τις επαφές των υπουργών ενέργειας των δυο χωρών, καθώς προχωράμε πολύ γρήγορα τον άξονα IGB», υπογράμμισε επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον τομέα των μεταφορών «εργαζόμαστε από κοινού, αναδεικνύονται νέες ευκαιρίες και προοπτική για τις εμπορικές σχέσεις και την οικονομική άνθηση των δύο χωρών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ουσιαστική και η συνεργασία μας στο ζητήματα ασφαλείας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με αιχμή την προσφυγική κρίση και τόνισε πως οι δυο χώρες κατάφεραν να ανοίξουν το διάλογο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως μετά τη Σύνοδο (σ.σ. την τριμερή των δύο χωρών με την Σερβία) τον περασμένο Ιούλιο, αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική, γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», δήλωσε ο Αλέξης Τσιπρας, αναφέρει το newsit.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου