ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

6 Σεπ 2017

Απονομή έως 60.000 συντάξεων έως το τέλος του έτους ...


Με δεδομένο ότι βρίσκονται στην αναμονή περίπου 130.000 συντάξεις, ο στόχος είναι μέχρι 31 Δεκεμβρίου οι 60.000 από αυτές να έχουν απονεμηθεί στους δικαιούχους. Έτσι θα απομένουν άλλες 70.000 που μαζί με τις νέες αιτήσεις που θα προστεθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.... θα πρέπει να απονεμηθούν εντός του α’ εξαμήνου της νέας χρονιάς.

Πάντως έως τώρα τα στοιχεία για το ρυθμό απονομής συντάξεων μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Απονεμήθηκαν όχι περισσότερες από 20.000 κύριες συντάξεις από τον Ιούνιο έως τα τέλη Αυγούστου και στον ΕΦΚΑ αναζητούν τρόπους να επιταχυνθεί η διαδικασία. Εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί άμεσα, αφού ρυθμίστηκαν ζητήματα της νομοθεσίας που δυσκόλευαν τη διαδικασία απονομής. Επίσης, ξεκινάει άμεσα και η λειτουργία των 100 ειδικών ομάδων που συστάθηκαν με αυτό τον σκοπό, δηλαδή να επιταχύνουν την απονομή των συντάξεων. Ήδη αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια» τα πρώτα ονόματα από τους συνολικά 2.000 υπαλλήλους του Φορέα που θα ενσωματωθούν στις ομάδες αυτές και οι οποίοι εφεξής, θα λαμβάνουν ως μπόνους έως 250 ευρώ το μήνα.


Την ίδια στιγμή πάντως και παρά τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που εντός της ημέρας κατατίθεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η εμπλοκή με την απονομή των επικουρικών συντάξεων συνεχίζεται. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Εργασίας, παραμένουν σε εκκρεμότητα περίπου 129.000 επικουρικές συντάξεις με συνολική δαπάνη που ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ. Αιτία το γεγονός ότι διατηρείται το πρόβλημα με τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για το τμήμα ασφάλισης από την 1.1.15 και μέχρι την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου