ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

5 Σεπ 2017

Κατσαρίδες το καλοκαίρι: Απαλλαγείτε με 3 φυσικούς τρόπους


Το καλοκαίρι έχουμε να παλέψουμε με πολλά έντομα. Δεν είναι μόνο τα κουνούπια και οι μύγες, αλλά και οι μισητές σε όλους κατσαρίδες...
Όμως τα κατσαριδοκτόνα του εμπορίου είναι ιδιαίτερα ισχυρά και πολύ βαριά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συνεπώς, οι απολυμάνσεις και τα διάφορα σκευάσματα ίσως δεν θα έπρεπε να είναι η πρώτη λύση.

Bορικό οξύ και αλεύρι:
Φτιάξτε ένα μείγμα από βορικό οξύ (το οποίο θα προμηθευτείτε από φαρμακεία), ζάχαρη και αλεύρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και φτιάξτε με αυτό μικρές μπαλίτσες. Βάλτε τις μπαλίτσες σε διάφορα σημεία του σπιτιού από τα οποία θεωρείτε πως μπαίνουν οι κατσαρίδες στο σπίτι σας. Εκείνες με το που θα καταπιούν το μείγμα, θα δηλητηριαστούν.

Σόδα:

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε σημεία του σπιτιού που θεωρείτε ύποπτα (φωταγωγοί, πόρτες και παράθυρα) και αφήστε την να δράσει.

Φύλλα δάφνης:
Πάρτε μερικά φύλλα δάφνης και ρίξτε τα μέσα σε 1/2 λίτρο νερού το οποίο έχετε προηγουμένως βράσει. Ρίξτε το νερό, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα, μέσα στον κουβά σφουγγαρίσματος. Προσθέστε κανονικά και το απορρυπαντικό σας και σφουγγαρίστε το σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου