ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

7 Αυγ 2017

«Καμία επιπλέον περικοπή στη Ρυθμιστική 2017 – 2018 για το κυνήγι»...


Σε ανακοίνωση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και ν. Σποράδων, σχετικά με τη Ρυθμιστική Απόφαση που αφορά την περίοδο 2017 – 2018, επισημαίνονται τα εξής:
«Η υπογραφή από τον Υπουργό Αναπληρωτή κ. Φάμελο....Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο 2017-2018 με την οποία επαναλαμβάνεται η Ρυθμιστική της προηγούμενης περιόδου , πέρα από ορισμένες ρυθμίσεις αποδεικνύει κατά τρόπο σαφή ότι:

α) ο κ. Φάμελος δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζητούν σε κάθε ευκαιρία οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ, πράγμα για το οποίο οι κυνηγοί ευχαριστούν ιδιαίτερα τον κ. Υπουργό.

β) η εκτενής, εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη σε τεχνικό, επιστημονικό και νομικό επίπεδο, πρόταση της ΚΣΕ έδωσε όλα τα πραγματικά στοιχεία και επιχειρήματα για την αποφυγή νέων περικοπών. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή μας η εισήγηση βοήθησε και την αρμόδια Υπηρεσία και τον Υπουργό στην διαμόρφωση της τελικής Απόφασης.

γ) σημαντικό στοιχείο για τη νέα Ρυθμιστική αποτελεί η περσινή Απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δασών καθώς και η εισήγηση της Υπηρεσίας που πρότεινε την επανάληψη της περσινής Απόφασης

δ) η νέα Ρυθμιστική 2017-2018, όπως και οι Ρυθμιστικές Αποφάσεις των τελευταίων δεκαπέντε ετών έχουν την ίδια βάση με τη Ρυθμιστική Απόφαση του 2002, η οποία έχει γίνει αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω συμμόρφωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας με τις διατάξεις της σχετικής Οδηγίας 79/409, με το συνακόλουθο γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που όχι μόνο δεν έχουμε καταδικαστεί για θέματα θήρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αλλά τουναντίον έχει επισήμως γίνει αποδεκτό ότι ακολουθούμε πλήρως τις προβλέψεις της Κοινοτικής Νομοθεσίας.

ε) το κυνήγι στην Ελλάδα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στις επιταγές των σχετικών Ευρωπαϊκών ερμηνευτικών κειμένων και στις οδηγίες της επιστημονικής Επιτροπής ORNIS τόσο ως προς τις περιόδους θήρας και την κλιμακωτή λήξη.

στ) κατά τη διαμόρφωση της εκδοθείσας Ρυθμιστικής Απόφασης 2017-2018 συντέλεσε, πιστεύουμε, καθοριστικά η αρραγής ενότητα των κυνηγών και των Κυνηγετικών μας Οργανώσεων.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος με την ευκαιρία της υπογραφής της Ρυθμιστικής Απόφασης 2017-2018, η οποία διασφαλίζει μαζί με το τεράστιο φιλοπεριβαλλοντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το ορθολογικό κυνήγι στη χώρα μας, ευχαριστούν θερμά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και είναι στη διάθεσή του για εποικοδομητικό διάλογο και στενότερη συνεργασία για την ρύθμιση καίριων θεμάτων με μοναδικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του ρυθμιστικού πλούτου της χώρας.

Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας εύχονται μία καλή κυνηγετική χρονιά στους κυνηγούς της Θεσσαλίας με σεβασμού στους νόμους περί θήρας ,μα πάνω από όλα στον συνάνθρωπο.

Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στους Κυνηγετικούς τους Συλλόγους, στην Κυνηγετική Ομοσπονδία και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία , αλλά και στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενισχύοντας το έργο της και την αποτελεσματικότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου