ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

31 Ιουλ 2017

2 είναι οι κανόνες για τέλειο και ασφαλές μαύρισμα και πάνε "πακέτο"

Το μαύρισμα κρύβει τις ατέλειες και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό και πράγματι, για τις περισσότερες γυναίκες είναι συνώνυμο του καλοκαιριού...
Είναι αλήθεια πως τα καλοκαιρινά ρούχα δείχνουν πιο όμορφα πάνω στην ηλιοκαμένη σου επιδερμίδα. Ωστόσο για να απολαύσεις ένα μαυρισμένο δέρμα που θα διαρκέσει, πρέπει να φροντίσεις γι’ αυτό. Οι κίνδυνοι του ήλιου είναι σαφείς και γνωστοί και η φωτογήρανση μόνο επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι.

Υπάρχουν δύο βασικά σημεία, τα οποία καλό είναι να προσέχεις.
Αντηλιακή προστασία. Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας αλλά και πολύ χρήσιμο για να έχεις ένα όμορφο μαύρισμα. Ξεκίνα με υψηλό δείκτη προστασίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς υψηλό δείκτη προστασίας, καθώς το πιθανότερο είναι να καείς, να κοκκινίσεις και να ξεφλουδίσεις κι αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται μαυρισμένο δέρμα.

Ενυδάτωση. Είναι το Α και το Ω για μία άψογη επιδερμίδα και το καλοκαίρι είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Ο ήλιος και το αλάτι από τη θάλασσα αφυδατώνουν την επιδερμίδα κι αυτό την κάνει να χάνει τη λάμψη και την απαλότητά της. Σταδιακά θα αρχίσεις να παρατηρείς ξηρότητα και το μαύρισμα που έχεις πασχίσει να αποκτήσεις θα χάνεται μαζί με την υγρασία. Γι’ αυτό πριν και μετά την ηλιοθεραπεία μην ξεχνάς να ενυδατώνεις την επιδερμίδα σου. Έτσι και το μαύρισμά σου θα κρατήσει περισσότερο και το δέρμα σου θα είναι τόσο απαλό όσο και λαμπερό.

Η σχολαστική αντηλιακή προστασία σε συνδυασμό με την συστηματική ενυδάτωση είναι το κλειδί για όμορφο χρώμα και υγιές δέρμα. Γιατί αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας.

Υ.γ. Απαγορευτικά θεωρούνται τα λάδια χωρίς spfκαθώς και το babyoil, μια πολύ βλαβερή συνήθεια πολλών για γρήγορα και έντομα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου