6 Ιουν 2017

Μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί...




Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα....
1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντομάτα κονσέρβα
500 γρ. κοχύλια
300 γρ. ανθότυρο σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με πιρούνι
100 γρ. χαλούμι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το χαλούμι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε σε ταψί 1 κ.σ. από τη σάλτσα κοτόπουλου. Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις