12 Ιουν 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ...



ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο:
 1 κοτόπουλο κομμένο σε 8 μερίδες
αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την μαρινάδα:
 1 κύβο κότας Maggi....
 3-4 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
ξύσμα από 2 λεμόνια
 χυμό από 2 λεμόνια
 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 100 ml νερό
 μπόλικο φρέσκο θυμάρι
 40γρ. μέλι
 60 γρ. μουστάρδα απαλή

Για τον πουρέ:
• 1 συσκευασία πουρέ Maggi
• 500γρ. γάλα
• 150γρ. κρέμα γάλακτος
• 3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
• 1 κύβο κότας Maggi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Για τη μαρινάδα:
Σε ένα μίξερ βάλτε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό από τα 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι, μουστάρδα απαλή και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.

Για το κοτόπουλο:
Φορέστε γάντια και βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω.

Κάντε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε αμέσως ή να το κρατήσετε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήσετε στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί.
Ρίξτε από πάνω όση μαρινάδα περίσσεψε και φροντίστε να πάει παντού. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίστε να ρίχνετε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνετε.

Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε και σερβίρετε με πουρέ
Για τον πουρέ:
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τη συσκευασία πουρέ Maggi και το ζωμό.

Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα.

Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε καλά.
Δοκιμάστε αν χρειάζεται να βάλετε αλάτι και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις