ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Ιουν 2017

Αστυνόμευση με ηλεκτρικά ποδήλατα σε τουριστικές περιοχές της Κατερίνης!...
Πιλοτικό πρόγραμμα περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, τέθηκε σε εφαρμογή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, και στην παραλία του δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με σκοπό....
την αναβάθμιση 
της προστασίας και της εξυπηρέτησης, των πολιτών και των τουριστών.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στην πλατεία της παραλίας ενώ στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται ήδη.

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας των περιοχών, καθώς και επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως οι υποδομές και η τοπική χωροταξική μορφολογία.


Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας κ. Γιώργος Τζήμας σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση του τουριστικού προιόντος της Χώρας μας με την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τουριστών, στους οποίους θα παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες και οι απαραίτητες πληροφορίες όχι μόνο τουριστικού, αλλά και ευρύτερα αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα με την εμφανή αστυνομική παρουσία στις περιοχές που θα εφαρμοσθεί και εν προκειμένω στην περιοχή της Παραλίας και Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης καθώς και στην Πόλη της Κατερίνης στο Κέντρο και σε εμπορικούς δρόμους, θα καταστεί ευκολότερη η άμεση ανταπόκριση και η διαχείριση των ήπιων περιστατικών (όπως π.χ διενέξεις μεταξύ πολιτών , παρεμπόριο , παραβάσεις Κ.Ο.Κ κλπ).

Η Ομάδα των ποδηλατών – αστυνομικών
Την ομάδα των ποδηλατών – αστυνομικών οι οποίοι για το χρονικό διάστημα της δράσης αυτής θα υπάγονται στο Γραφείο Τουρισμού του Α.Τ. Κατερίνης, πλαισιώνουν έμπειροι και εξαίρετοι αστυνομικοί, γνώστες ξένων γλωσσών αλλά και του αντικειμένου της απασχόλησής τους. Η επιλογή έγινε μεταξύ ισάξιων και ικανών συναδέλφων τους , ενώ ακολούθησε διήμερη εκπαίδευση από Ανώτερο Αξιωματικό της Διεύθυνσής μας, έτσι ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στα καθήκοντά τους

Η υπηρεσία τους θα είναι 6ωρη σε τρεις βάρδιες ημερησίως σε ώρες που θα καθορίζεται με διαταγή μας και με συγκεκριμένο δρομολόγιο και στάσεις.

Οι αρμοδιότητες
Οι ποδηλάτες αστυνομικοί κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους , πέραν της άμεσης ανταπόκρισης και διαχείρισης ήπιων περιστατικών που προανέφερα, θα εφαρμόζουν τις διατάξεις περί τουριστικής αστυνομίας και τουριστικού δικαίου, τις διατάξεις περί ελέγχου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας για τον έλεγχο και την βεβαίωση παραβάσεων ( όπως η παράνομη στάση και στάθμευση, καθώς και τα άρθρα που σχετίζονται με την χρήση του ποδηλάτου από τους αναβάτες.

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο κ. Τζήμας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδουλου Ηλία και τον Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων Παραλίας Κατερίνης κ. Βειδαμενιδη Γρηγόρη που ανέλαβαν το κόστος αγοράς της ενδυμασίας και του εξοπλισμού των αστυνομικών που θα επανδρώνουν την ομάδα αυτή των ποδηλατών – αστυνομικών. Τον συμπολίτη μας και φίλο της Αστυνομίας κ. Πειδη Ιωάννη καθώς και τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ν.Πιερίας κ. Καραβεργο Κυριάκο, για την ανάληψη του κόστους επισκευής των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στήριξη του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγου κ. Δραγατάκη Χρήστου καθώς και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μαντζούκα Αθανάσιου για την στήριξη και την προώθηση της ιδέας αυτήςΟ Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας ευχαρίστησε επίσης τις Αρχές και τους φορείς της πόλης καθώς και της Παραλίας και Ολυμπιακής Ακτής Κατερίνης, που είδαν με θετικό μάτι από την πρώτη στιγμή την νέα αυτή δράση.

Η ομάδα των αστυνομικών
Τέλος ευχαρίστησε τους έξι Αστυνομικούς , τις δύο γυναίκες και τους τέσσερις άνδρες που επανδρώνουν την νέα αυτή ομάδα και ειδικότερα τον Αρχ/κα Σαρπότα Παναγιώτη, την Αρχ/κα Φλώρου Πολυξένη, τον Υπαρχιφύλακα Χαμαλάκη Δημοσθένη, την Υπαρχιφύλακα Πιτσιάβα Αναστασία, τον Αρχ/κα Κουνατίδη Ιορδάνη και τον Ειδικό Φρουρό Ζαρκανέλα Αστέριο, εκφράζοντας τις ευχές του για καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα ενώ τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι όλοι οι Αξιωματικοί δίπλα τους , να αντιμετωπίσουν και να λύσουν μαζί οποιαδήποτε πρόβλημα και δυσλειτουργία παρατηρηθεί.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου