ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Ιουν 2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δίνει προτεραιότητα στην προώθηση των τοπικών ποιοτικών αγροτικών της προϊόντων!...Η Πιερία είναι μια από τις αναπτυσσόμενες γεωργικά περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί το κέντρο παραγωγής βασικών προϊόντων της ελληνικής γεωργίας. Ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων της Πιερίας ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, η ενίσχυση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από τη στήριξη των παραγωγών, προάσπιση των συμφερόντων τους, επιμόρφωση ....των αγροτών, βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές κ.ά..
Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με βάση το στρατηγικό της σχεδιασμό για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής επιδιώκει να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της γεωργίας, που μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο για την επανεκκίνηση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.
Μέσα από προγράμματα και δράσεις στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις για την ενίσχυσή του και προβολή των ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων επιτυγχάνοντας την εξωστρέφειά τους.
Στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δίνει προτεραιότητα στην προώθηση των τοπικών ποιοτικών αγροτικών της προϊόντων που συνθέτουν το αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν τη δυναμική να κερδίσουν επάξια μια θέση στη διεθνή αγροδιατροφική σκηνή, ενισχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Ψήφισμα στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, επέδωσε το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Δημητριακών και λοιπών καλλιεργειών Κατερίνης, μέσα από το οποίο περιγράφουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες αλλά και τις προτάσεις τους προς την κυβέρνηση.

http://pieriasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου